Z podanych składników wychodzą 4 spore porcje w pucharkach.
Całość: 900 kcal, B: 80 g, T: 8,5 g, W: 129 g, C: 80 g
1 porcja: 225 kcal, B: 20 g, T: 2,1 g, W: 32 g, C: 20 g
Składniki:
- 250g chudego twarogu
- 300g skyru waniliowego
- ok. 80g biszkoptów (użyłam 8szt)
- 1 galaretka malinowa (72g) + 250ml wrzątku
- 1 galaretka malinowa “50% mniej cukru” Winiary (39g)
- 250g mrożonych malin + 250ml wrzątku
- 3 łyżki erytrytolu (30g)
Sposób przygotowania:
- Klasyczną, pierwszą galaretkę zalać w kubku 250ml wrzątku, rozpuścić. Odstawić do ostudzenia.
- Twaróg ze skyrem zblendować na gładką masę. Dodać ostudzoną galaretkę, ponownie zblendować.
- Na dno słoiczków/pucharków wyłożyć biszkopty (u mnie 2 okrągłe biszkopty na 1 pucharek).
- Na biszkopty wylać masę serową. Przykryć folią spożywczą, wstawić do lodówki na conajmniej 2h do stężenia.
- Drugą galaretkę z “50% mniej cukru” zalać w kubku 250ml wrzątku, rozpuścić. Dodać erytrytol, wymieszać. Odstawić do przestudzenia.
- Mrożone maliny zblendować z galaretką. Wyłożyć na wierzch stężałej masy serowej. Ponownie przykryć folią i wstawić do lodówki na kolejne min. 2h.
