Tryb blokady ekranu

Śledzie w sosie tatarskim

Składniki:

  • 400g filetów śledziowych marynowanych (u mnie dokładnie 5 sztuk)
  • 1 mała cebula
  • ok. 90g pieczarek marynowanych (u mnie pół małego słoiczka z Lidla)
  • ok. 90g korniszonów/ ogórków konserwowych/ ogórków kiszonych (u mnie pół małego słoiczka korniszonów z Lidla)
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 1 łyżka musztardy

Sposób przygotowania:

  1. Pieczarki i ogórki pokroić w drobną kosteczkę.
  2. Cebulę pokroić w kostkę lub w cienkie półplasterki.
  3. Śledzie pokroić w ok. 4cm kawałki.
  4. Wszystkie pokrojone składniki umieścić w misce.
  5. Dodać: majonez, śmietanę, musztardę.
  6. Wszystko razem wymieszać. Śledzie można jeść od razu!

Dodaj komentarz