Tryb blokady ekranu

Farsz serowy do naleśników

  • Całość: 297 kcal, B: 55 g, T: 4 g, W: 48 g
  • 1 z 6 porcji (1 naleśnik): 49 kcal, B: 9 g, T: 1 g, W: 8 g

Składniki:

  • 250g chudego twarogu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego 3%
  • 3 łyżki erytrytolu
  • 1 pełna łyżeczka pasty waniliowej

Sposób przygotowania:

  1. Wszystkie składniki przełożyć do miski.
  2. Zblendować na gładką, kremową masę. 

Gotowe!

TIPy:

  • Składniki można też połączyć rozgniatając twaróg widelcem i mieszając z pozostałymi składnikami. Ja natomiast mocno polecam blendowanie na gładką masę. Wg mnie o wiele lepiej smakuje!
  • Na posmarowany farszem serowym naleśnik, warto dodać świeże owoce jak: truskawki, borówki, brzoskwinie.