- Całość: 297 kcal, B: 55 g, T: 4 g, W: 48 g
- 1 z 6 porcji (1 naleśnik): 49 kcal, B: 9 g, T: 1 g, W: 8 g
Składniki:
- 250g chudego twarogu
- 3 łyżki jogurtu naturalnego 3%
- 3 łyżki erytrytolu
- 1 pełna łyżeczka pasty waniliowej
Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki przełożyć do miski.
- Zblendować na gładką, kremową masę.
Gotowe!
TIPy:
- Składniki można też połączyć rozgniatając twaróg widelcem i mieszając z pozostałymi składnikami. Ja natomiast mocno polecam blendowanie na gładką masę. Wg mnie o wiele lepiej smakuje!
- Na posmarowany farszem serowym naleśnik, warto dodać świeże owoce jak: truskawki, borówki, brzoskwinie.
